Holstein Kiel in Tweede Bundesliga na overwinning op Sandhausen dichter bij promotie

Pro Shots

Holstein Kiel is na een 2-0 overwinning op SV Sandhausen in de Tweede Bundesliga weer dichter bij promotie naar het hoogste Duitse niveau gekomen. De nummer drie van de ranglijst heeft het nog steeds in eigen hand om op de tweede plek te eindigen, die recht geeft op rechtstreekse promotie. De derde positie is goed voor de play-offs.

De Noord-Duitsers hebben vier punten achterstand op Greuther Fuerth (57 punten), maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. VfL Bochum is koploper met 60 punten. Hamburger SV en Fortuna Düsseldorf hebben met 52 punten ook nog een kleine kans op promotie. 

Moeiteloze avond

Kiel werd zaterdag in de halve finale van de DFB-Pokal nog afgeslacht door Borussia Dortmund, maar heerste in de thuiswedstrijd tegen de laagvlieger. Na een kwart wedstrijd werd de score geopend. Hauke Wahl stuurde rechtsbuiten Fin Bartels de diepte in, die oog in oog met de keeper geen fout maakte.

De tweede treffer, het hoogtepunt van het duel, viel na 70 minuten. Janni Serra maakte een individuele actie af met een prachtige stift in de verre hoek van buiten de zestien. Om krachten te sparen voor de inhaalwedstrijden speelde Kiel op een laag tempo de wedstrijd uit.

Klik hier voor de huidige stand in de 2. Bundesliga.