<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mats Seuntjens (54' PEN)
  • Jorgen Strand Larsen (6', 28')
  • Bart Van Hintum (79')

Van Hintum en Strand Larsen leiden Groningen langs Fortuna

Bart van Hintum Pro Shots

Subtopper FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen laagvlieger Fortuna Sittard met 3-1 gewonnen. Met twee treffers in de eerste helft was spits Jørgen Strand Larsen belangrijk bij de bezoekers, maar ook linksback Bart van Hintum was waardevol met een doelpunt en twee assists.

Vooraf was Arjen Robben veelvuldig onderwerp van gesprek. De 36-jarige aanvaller ontbrak toch weer bij de Groningers, omdat hij zaterdag na de laatste training wat lichte klachten had.

Na afloop ging veel aandacht uit naar Strand Larsen (20). De Noorse nieuwkomer zorgde op vrijwel identieke wijze voor twee goals. Op aangeven van Van Hintum kroop hij twee keer voor zijn man waarna hij koelbloedig tot scoren kwam. Met een ruststand van 0-2 deed FC Groningen zichzelf tekort. De noorderlingen waren in alle opzichten de betere ploeg, maar verzuimden de score verder uit te bouwen.

In zijn 200ste wedstrijd voor FC Groningen had doelman Sergio Padt niet veel te doen. Negen minuten na de pauze kon hij een strafschop van Mats Seuntjens, toegekend na een wilde actie van Patrick Joosten, net niet keren: 1-2. Daarna bleef de thuisclub echter vrijwel machteloos. FC Groningen was na de pauze ook amper nog gevaarlijk. Met een fraaie schuiver uit een vrije trap besliste Van Hintum het duel: 1-3.