<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Naci Ünüvar (21')
  • Robert Mühren (49')

Jong Ajax verrast en houdt Cambuur op gelijke hoogte

Pro Shots

Jong Ajax heeft op De Toekomst voor een verrassing gezorgd door koploper SC Cambuur op gelijke hoogte te houden. De Amsterdammers kwamen voor rust op voorsprong en gaven na rust slechts een doelpunt weg, wat dus resulteerde in de 1-1 einduitslag.

Na kansen over en weer was het Youri Regeer die de bal veroverde op het middenveld. Voordat hij bij de achterlijn kwam, speelde hij Naci Ünüvar aan die in twee instanties de bal achter Cambuur-doelman Sonny Stevens schoot: 1-0. De linksbuiten maakte zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden.

Blessure Sambissa

Niet veel later moest David Sambissa afhaken bij de Leeuwarders, nadat hij bij het doelpunt werd geraakt. De Franse linksback is dit seizoen een van de sterkhouders bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en zijn blessure zag er op het eerste oog pijnlijk uit. Cambuur beloonde zich in de eerste helft niet met een doelpunt, terwijl de ploeg van Henk de Jong daar zeker kansen voor kreeg.

Ünüvar, smaakmaker in de eerste helft, werd na rust gewisseld voor Ar'jany Martha. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Jong Ajax-speler Neraysho Kasanwirjo dribbelde richting de middenlijn en verspeelde de bal, waarna Cambuur counterde. Nick Doodeman vond Robert Mühren die met een kiezelhard schot Jong Ajax-doelman Kjell Scherpen verschalkte: 1-1. Doelpunt nummer 24 voor de topscorer voor dit seizoen en zijn vijftigste voor Cambuur.

Einde aan zegereeks Cambuur

Waar de eerste helft op en neer golfde, werd het voetbal na rust minder. Jong Ajax, dat maandag nog verloor van FC Dordrecht, leek in de 85ste minuut op 2-1 te komen. De treffer van Kasanwirjo werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Lassina Traoré kreeg in de extra tijd zelfs een enorme kans om Jong Ajax naar de winst te schieten, maar faalde van dichtbij. Voor Cambuur kwam er een einde aan drie overwinningen op rij. Het laatste puntenverlies was op 17 januari, toen er met 0-0 gelijk werd gespeeld bij N.E.C.