<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Dehninio Muringen (12')
  • Nikolas Agrafiotis (59' PEN)
  • Kaj De Rooij (6', 9')
  • Lewis Fiorini (79')

NAC komt arbitrale blunder te boven en wint in Dordrecht

Pro Shots

NAC Breda heeft drie punten veroverd bij FC Dordrecht. De ploeg van Maurice Steijn kreeg in de tweede helft een onterechte strafschop tegen, maar won desondanks met 2-3.

NAC kwam na zes minuten op voorsprong. Het was duidelijk dat Mounir El Allouchi werd gemist vanwege zijn assists en bij zijn rentree gaf hij de bal panklaar op Kaj de Rooij, die voor 0-1 zorgde. De rechtsbuiten kreeg drie minuten later een afgeslagen bal voor zijn voeten en schoot zijn tweede treffer achter Liam Bossin: 0-2.

NAC kreeg kansen op meer maar klungelde na 12 minuten in de verdediging. De bal belandde voor de voeten van Dehninio Muringen, die voor de aansluitingstreffer zorgde: 1-2. Vervolgens waren het constant de Bredanaars die gevaarlijk waren, maar de 1-3 kwam er maar niet.

Onterechte strafschop

Luca Cantineau had niet zijn beste wedstrijd als scheidsrechter. Na 58 minuten gaf hij de thuisploeg een penalty voor een handsbal van NAC-back Michaël Maria, waar de bal duidelijk op zijn hoofd kwam. Nikolas Agrafiotis pakte het buitenkansje uit: 2-2.

Lewis Fiorini zette de ploeg van Steijn in de 79ste minuut weer op voorsprong. De huurling van Manchester City kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied teruggespeeld van Lex Immers en schoot deze hard in de bovenhoek: 2-3. Daardoor heeft NAC met twee wedstrijden meer gespeeld evenveel punten als nummer drie Almere City FC.

Sambo belangrijk voor Jong PSV

Shurandy Sambo is een van de grootste talenten in de ploeg van Peter Uneken en tegen FC Den Bosch werd duidelijk waarom. De rechtsback kwam na 25 minuten mee naar voren bij een Eindhovense aanval, kreeg de bal van Cheick Touré, passeerde Dwayne Green en schoot de bal al vallend binnen: 1-0.

Jong PSV won daardoor voor het eerst sinds 11 januari. De ploeg van Uneken passeert door de overwinning tegen de Bosschenaren Jong AZ op de ranglijst.