<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Tomislav Gomelt (45')
  • Reda Kharchouch (68')

ADO en Sparta houden elkaar in evenwicht

Pro Shots

ADO Den Haag en Sparta Rotterdam kwamen in Den Haag niet verder dan een gelijkspel. In een niet al te beste wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1.

ADO versterkte zich deze winter flink en de meeste aanwinsten stonden in de basis. Martin Fraisl startte op doel, Juan Familia-Castillo was linksback, Tomislav Gomelt speelde met Marko Vejinovic op het middenveld en voorin kregen Youness Mokhtar en Bobby Adekanye de kans.

De thuisploeg kwam in een slechte eerste helft op slag van rust op voorsprong. Gomelt bekroonde zijn tweede basisplaats bij ADO met een doelpunt in de 45ste minuut. De Kroatische middenvelder kwam mee met een corner en kopte de bal van John Goossens richting de tweede paal, waar Sparta-doelman Maduka Okoye geen man had opgesteld: 1-0.

Tweede in Spartaanse dienst voor Kharchouch

Na rust kwam Sparta langzij. In de 68ste minuut kopte Reda Kharchouch een voorzet van Lennart Thy achter Fraisl: 1-1. Het was het tweede doelpunt van de spits sinds zijn komst van Telstar naar de club uit Spangen. Hij maakte eerder een doelpunt tegen PSV. Die klap bracht de ploeg van Ruud Brood zwaar aan het wankelen, waardoor Sparta kansen kreeg om drie punten mee te nemen naar Rotterdam, dat lukte uiteindelijk niet.

Sparta had bij een overwinning op plek tien kunnen komen, nu staat de ploeg van Henk Fraser twaalfde. ADO won in januari tegen RKC en pakte ook een punt tegen FC Emmen, waardoor de ploeg de maand afsluit op de zeventiende plek, omdat Willem II wel won van hekkensluiter Emmen.