<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ahmed Touba (90')

Touba schiet RKC in carnavalshirt naar winst tegen Emmen

Pro Shots

RKC Waalwijk en FC Emmen zorgden vrijdagavond voor weinig vermaak in het Mandemakers Stadion. Het enige kleurrijke aan het duel leken de carnavalshirts van de thuisploeg, die voor het goede doel worden geveild. Totdat Ahmed Touba in de slotfase uithaalde en de enige treffer van het duel op zijn naam kreeg: 1-0.

Samen met ADO Den Haag scoorden beide ploegen het minst in de hele Eredivisie. Een doelpuntenspektakel was vooraf dan ook niet de verwachting. AZ-huurling Thijs Oosting was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet van dichtbij werd geblokt door Miguel Araujo, waardoor Sheffield United-huurling Michael Verrips niet in actie hoefde te komen.

Pirlo en Buffon

De meeste actie van Waalwijkse kant kwam van Ola John, die directe tegenstander Ricardo van Rhijn vaak opzocht met zijn acties. In 2013 speelde het tweetal nog samen in het Nederlands Elftal tegen het Italië van Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon. Te grote namen om te koppelen aan de eerste helft tussen de nummer vijftien en achttien van de Eredivisie, want dat was vooral pover te noemen.

Na rust trachtte Emmen om meteen op voorsprong te komen, wat bijna lukte via Michael de Leeuw. Vervolgens zakte het niveau nog verder naar beneden. RKC Waalwijk probeerde af en toe gevaarlijk te worden, maar ook de inbreng van Finn Stokkers, Sylla Sow en Ayman Azhil bracht weinig extra's aan het duel.

Uithaal Touba

Tot de 90ste minuut, waar een Waalwijkse corner voor de voeten van Touba kwam. De Belgische verdediger twijfelde niet en nam de bal vol op de slof, om RKC naar de eerste overwinning te schieten sinds 5 december. Zo kregen de carnavalshirts van RKC een feestelijke afsluiting. Op 21 februari sluit de veiling, waarvan de opbrengst gaat naar Het Fonds Gehandicaptensport.

De achterstand van FC Emmen op de eerstvolgende veilige pleg - waar RKC op staat - is op deze manier dertien punten. De ploeg van Dick Lukkien verkeert op dit moment een steeds groter wordende problemen. Emmen is de eerste ploeg sinds 2005/06 dat de eerste 22 duels niet wint. De laatste ploeg die dat in Nederland overkwam, was RBC Roosendaal.