<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ismail Azzaoui (6')
  • Rai Vloet (47')
  • Queensy Menig (13')
  • Danilo (50')

Vermakelijke Twentse derby levert geen winnaar op

Pro Shots

Heracles Almelo en FC Twente hebben in een vermakelijke derby niet kunnen zorgen voor een overwinning. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar zag Twente de achterstand telkens snel goed maken: 2-2.

De derby was nog geen 6 minuten oud of de thuisploeg kwam al op voorsprong. Uit een hoekschop kreeg Twente de bal niet weg, waarna Ismail Azzaoui vrij kon uithalen bij de tweede paal. Het zicht van Twente-doelman Joël Drommel was dusdanig belemmerd dat hij geen goede redding kon brengen, waardoor Heracles op voorsprong kwam: 1-0.

Snelle gelijkmaker

Toch kon de ploeg van Frank Wormuth niet lang genieten van de voorsprong. Zeven minuten later kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Queensy Menig, die niet aarzelde en een vuurpijl richting het doel van Janis Blaswich afvuurde. Ook de Heracles-keeper zag de bal niet goed, waardoor deze eenvoudig in het doel belandde: 1-1.

Twente - dat met Jesse Bosch de enige Tukker aan de aftrap had - was wat voorzichtiger in de aanval, Heracles ging wat sneller richting het doel van Drommel. Toch zakte het niveau naarmate de eerste helft vorderde wat in, wat kwam omdat beide ploegen echt niet van elkaar wilden verliezen.

Snel weer op voorsprong

Na rust duurde het weer niet lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Linksback Giacomo Quagliata gaf de bal voor, waarna Kik Pierie de bal maar half weghaalde. De bal kwam voor de voeten van Rai Vloet, die met een trap vol op de wreef voor zijn tiende treffer van het seizoen zorgde: 2-1.

Lang duurde het niet dat de thuisploeg kon genieten van de voorsprong. Drie minuten later dribbelde Menig zich knap vrij aan de linkerkant. Zijn voorzet belandde bij Luciano Narsingh, die Danilo bediende. De Braziliaan - die vorige week tegen Feyenoord ook al scoorde - schoot beheerst zijn dertiende van het seizoen binnen: 2-2.

Beide ploegen schieten niet echt wat op met het gelijkspel. De voorsprong van FC Twente op nummer acht FC Utrecht is nu een punt. Heracles Almelo loopt een puntje in op nummer tien Heerenveen en staat nog een punt achter op de Friezen.