<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Sebastian Holmén (28')
  • Kwasi Wriedt (55')
  • Ché Nunnely (58')
  • Joey Veerman (73')

Willem II bijna uit degradatiezone na winst tegen Heerenveen

Pro Shots

Willem II lijkt een ontsnappingsroute te hebben gevonden onder Željko Petrović om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Thuis tegen sc Heerenveen wonnen de Tilburgers met 3-1. Daardoor is het gat naar een veilige plek nog maar een punt voor de Tricolores. Willem II verloor de afgelopen vier wedstrijden niet.

De thuisploeg kwam na 28 minuten tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een hoekschop van Mike Trésor werd weggewerkt door Paweł Bochniewicz, die vervolgens naar de grond ging. De Belgische middenvelder van de Tilburgers kon vervolgens de bal nog een keer voor de goal slingeren en deze keer vond hij Sebastian Holmén, die mede door de blessure van Bochniewicz vrij kon inkoppen: 1-0.

Heerenveen lamgeslagen

Heerenveen, tot dan toe heer en meester in Tilburg, leek lamgeslagen door de Tilburgse treffer. Waar de ploeg van Johnny Jansen in het eerste half uur kans op kans creëerde, was er vervolgens bijna geen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.

De Brabanders gingen met een voorsprong de rust in en tien minuten na rust werd die ook nog eens verdubbeld. Ché Nunnely brak door aan de rechterkant en vond met zijn voorzet Kwasi Wriedt, die met zijn hoofd de bal hard in de hoek werkte: 2-0.

Bal wel of niet over de lijn

Twee minuten later leken de Friezen dichterbij te komen, maar een inzet van Ibrahim Drešević werd op knappe wijze door Derrick Köhn van de lijn gehaald, waarbij het lastig te zien was of de bal de lijn had gepasseerd. In de counter bleek Willem II vlijmscherp. Nunnely was degene die aan het eind van de counter de bal in het Frieze doel schoof: 3-0.

Heerenveen teerde vervolgens op de individuele klasse van Joey Veerman. De middenvelder kwam in de 73ste minuut aan de bal, zette vervolgens een aanval op via Henk Veerman en rondde vervolgens af: 3-1. Heerenveen drong vervolgens aan, maar slaagde er niet in om Arijanet Muric nog een keer te passeren.

De Tilburgers zijn na de oorwassing tegen FC Utrecht (0-6) beter gaan spelen onder Petrović. De Tricolores pakten 8 punten uit de vier wedstrijden sinds die grote nederlaag. Het gat met nummer vijftien VVV-Venlo is nog maar een punt. Heerenveen begon uitermate goed aan het seizoen, maar zakt de laatste tijd steeds verder weg. De ploeg is wisselvallig en staat nu op een negende plek, al kan zowel Fortuna Sittard als Heracles Almelo de ploeg passeren dit weekend.