<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jonas Arweiler (72')
  • Gyrano Kerk (10')
  • Joris van Overeem (16')
  • Othman Boussaid (43')
  • Adam Maher (74')

Hekkensluiter ADO Den Haag kansloos tegen FC Utrecht

ADO Den Haag - FC Utrecht Pro Shots

FC Utrecht heeft eenvoudig van ADO Den Haag gewonnen. De ploeg uit de Domstad won met 4-1 bij de hekkensluiter van de Eredivisie. In de tiende minuut stuurde Maher Gyrano Kerk diep met een bal over de laatste linie heen, Kerk vertrok precies om het juiste moment om buitenspel te voorkomen en kon niet meer worden achterhaald door Kemper. Met een hard schot tussen de benen van keeper Fraisl maakte de spits de 0-1. In de zestiende minuut had Utrecht vrij spel in het strafschopgebied van ADO. Na een vlotte combinatie punterde Joris Van Overeem de 2-0 binnen. De wedstrijd leek op dat moment al beslist. In de 28e minuut wipte Ramselaar de bal op de lat, waarna Mahi in de rebound rakelings over kopte. Kort na zijn gemiste kans moest Mahi met een blessure van het veld. Othman Boussaid zorgde vlak voor rust voor de 0-3, hij kon vogelvrij uithalen vanaf de rand van het zestien-metergebied. Zijn pegel belandde nét onder de lat in het dak van het doel. Met drie wissels in de rust probeerde Brood wat meer stabiliteit te brengen. Dat lukte, echt grote kansen voor Utrecht bleven in de tweede helft uit. In de 72e minuut zette invaller Jonas Arweiler (gehuurd van FC Utrecht) zich knap door tegen Benamar en schoof de bal in de verre hoek, 1-3. Hoop op een comeback werd twee minuten later alweer de grond ingeboord met een heerlijke treffer van Adam Maher. Zijn schot van 22 meter, nog net getoucheerd eindigde met een curve in de rechter bovenhoek, 1-4.

Seedorf debuteert

ADO trad aan met twee debutanten. De 21-jarige Cain Seedorf, een neefje van oud-topvoetballer Clarence Seedorf, is een rechtsbuiten maar speelde noodgedwongen als rechtsback in een geïmproviseerde verdediging zonder geschoolde rechter centrale verdediger. Peet Bijen, Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon en Jamal Amofa zijn allen geblesseerd. Trainer Ruud Brood gunde ook linksbuiten Xander Severina zijn debuut, hij mocht starten. En in de slotfase maakte Silvinho Esajas nog zijn debuut, speler 37 die dit seizoen in actie is gekomen voor de Hagenaars.

Primeur: zes wissels

Bart Ramselaar werd vlak voor rust gewisseld. Hij was dizzy na een botsing met teamgenoot Moussa Sylla. Na een korte behandeling op het veld speelde hij eerst nog door. Uiteindelijk zou René Hake zes keer wisselen, dankzij een nieuwe regels i.v.m. hoofdwonden 'kostte' het uitvallen van Ramselaar FC Utrecht geen wissemogelijkheid. Het was de eerste keer dat een team van deze regel gebruik maakte.

ADO blijft hekkensluiter met 15 punten, net zoveel als FC Emmen dat later op zondag nog speelt tegen RKC. De achterstand op nummer 16 VVV-Venlo is zeven punten. FC Utrecht houdt met 43 punten nummer 6 FC Groningen in het vizier.

Veiling voor Bibian Mentel Foundation

FC Utrecht gaat de wedstrijdshirts veilen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Mentelety Foundation van Bibian Mentel. De geboren Utrechtse overleed eerder deze week op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.