<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Mounir El Allouchi (10' PEN)
  • Sydney van Hooijdonk (20')

NAC mede dankzij vrije trap Van Hooijdonk langs N.E.C.

Pro Shots

NAC Breda heeft de uitwedstrijd tegen N.E.C. met 2-0 gewonnen en zich daardoor verzekerd van een plek in de top 5 van de Keuken Kampioen Divisie. De eindstand was al na 20 minuten bereikt na doelpunten van Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk.

El Allouchi benutte na 10 minuten een strafschop en niet veel later maakte Van Hooijdonk er 0-2 van. Dat deed de 21-jarige aanvaller op schitterende wijze uit een vrije trap, die hij in de kruising wist te krullen.

Door de zege vergrootte nummer 5 NAC het gat met NEC tot 7 punten, met nog twee duels te gaan. NAC, dat 70 punten heeft, kan in theorie nog rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie. De achterstand op nummer 2 De Graafschap bedraagt 5 punten, maar Go Ahead Eagles en Almere City (beide 71 punten) staan er ook nog beter voor.

Top Oss niet langs Jong PSV

Op de Herdgang in Eindhoven hebben Top Oss en Jong PSV met 0-0 gelijkgespeeld. TOP Oss ziet daarmee de laatste kans op deelname aan de play-offs in rook opgaan. Oss moest tien minuten voor tijd met een man minder spelen, omdat doelman Bo Geens rood kreeg, vanwege het vermeend neerhalen van een doorgebroken speler.