<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jonas Arweiler (13')
  • Abdenasser El Khayati (30' PEN, 59')
  • Róbert Bozeník (3')
  • Nicolai Jørgensen (70')
  • Jens Toornstra (90'+5')

Falend Feyenoord biedt ADO laatste strohalm

ANP

ADO Den Haag heeft een van de laatste kansen om in de Eredivisie te blijven met beide handen aangegrepen. In eigen huis werd een dramatisch spelend Feyenoord met 3-2 verslagen.

ADO staat sinds de opmars van Emmen al wekenlang troosteloos onderaan en de Haagse ploeg won tot zondag maar twee keer in de competitie, voor het laatst op 9 januari.

Een zege voor Feyenoord, dat nog volop streed voor plaats 4 of hoger, zou ook zonder de geschorste aanvoerder Steven Berghuis geen probleem moeten zijn.

Bliksemstart Bozenik helpt Feyenoord niet

De start van de bezoekers was ook prima in Den Haag. Robert Bozenik, die speelde bij afwezigheid van Berghuis, kopte hard en overtuigend binnen na een afgemeten voorzet van Orkun Kökcü: 0-1.

De wedstrijd kantelde echter volledig na de gelijkmaker van Jonas Arweiler in de dertiende minuut. Na een dramatische breedtepass van Leroy Fer op het middenveld en snel handelen van Vicente Besuijen kon Arweiler alleen op Justin Bijlow af en probleemloos scoren: 1-1.

Feyenoord was de draad volledig kwijt en liet zich op alle fronten aftroeven in het restant van de eerste helft. Binnen een half uur ging alles mis voor de ploeg van Dick Advocaat.

Bryan Linssen raakte geblesseerd, Jens Toornsta pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen (geschorst tegen Ajax) en Marcos Senesi veroorzaakte een penalty die werd benut door Abdenasser El Khayati: 2-1. De Rotterdammers kwamen zelf nauwelijks meer in de buurt van het doel van ADO.

ADO houdt stand

Een 'wanhoopsoffensief' van Dick Advocaat al meteen na rust, met Ridgeciano Haps, Nicolai Jørgensen en Mark Diemers voor Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Orkun Kökcü leverde in eerste instantie geen resultaat op.

El Khayati zorgde na balverlies van Bozenik met een bekeken schot na een fraaie lichaamsschijnbeweging zelfs voor 3-1. De treffer viel net nadat Lutsharel Geertruida met een kopbal dicht bij de 2-2 was geweest.

In de laatste twintig minuten werd het alsnog spannend na de aansluitingstreffer die tot stand kwam via twee invallers. Jørgensen knikte de 3-2 binnen na een voorzet Haps.

Ook Pratto kan niets forceren

Maar ook met de 'Beer' Lucas Pratto kon het fantasieloze Feyenoord geen gelijkmaker meer forceren. De bezoekers eindigden het duel ook nog met tien man na de tweede gele kaart voor Toornstra.

ADO komt door de zege op 19 punten uit 31 duels, 3 minder dan nummer 17 VVV en, 5 minder dan nummer 16 Emmen en 6 minder dan nummer 15 Willem II.

Feyenoord verliest de aansluiting naar Vitesse, dat 5 punten meer heeft en kan een ticket voor de Europa League of Champions League helemaal vergeten.