<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Thijs Oosting (17')
  • Sylla Sow (69')
  • Albert Gudmundsson (28')
  • Myron Boadu (63')
  • Calvin Stengs (82')

AZ ruikt plek twee na moeizame avond in Waalwijk

Pro Shots

Voor RKC waren er kansen om een goede stap te zetten richting handhaving, maar de Waalwijkers gingen thuis ten onder tegen AZ: 1-3. RKC had kansen en speelde goed, maar zal met enige vrees kijken naar de verrichtingen van de concurrentie dit weekend.

Een lange bal belandde op de rug van Sylla Sow waardoor Timo Letschert niet kon ingrijpen. RKC'er Richard van der Venne pikte de tweede bal op, waarna hij met een pass door de benen van Bruno Martins Indi ploeggenoot Thijs Oosting een-op-een met Marco Bizot zette. De door AZ verhuurde spits stiftte de bal knap over de AZ-doelman heen en zette de thuisploeg op 1-0. Die voorsprong na 17 minuten was terecht. Zowel Van der Venne als Oosting hadden allebei een mogelijkheid gehad om de score te openen.

Aanvoerder Wijndal
Enigszins gelukkig kwam AZ elf minuten later op gelijke hoogte. Een voorzet van Owen Wijndal, die vanwege een zieke Teun Koopmeiners de aanvoerdersband droeg, belandde op gelukkige wijze bij Calvin Stengs. De 7-voudig international vond Albert Gudmundsson, die makkelijke wegdraaide en Kostas Lamprou passeerde in de lange hoek: 1-1.

In de tweede helft speelde de ploeg van Fred Grim goed voetbal, maar individuele fouten van Melle Meulensteen en Anas Tahiri leidde in de 63ste minuut de voorsprong van AZ in. De centrumverdediger speelde zijn aanvoerder knullig in waarna hij de bal verkeerd raakte. Myron Boadu, in de warming-up nog licht geblesseerd geraakt, kon er met de bal vandoor en maakte geen fout: 1-2. Het was de dertigste Eredivisie-treffer in 62 duels voor Boadu.

Rood Sow
Zes minuten later moest RKC met tien man verder. Letschert en Sow raakten in elkaar verstrengeld, waarbij de Senegalese Nederlander op het been ging staan van de AZ-verdediger. Arbiter Higler gaf Sow vervolgens een directe rode kaart. De uitploeg besliste in de 81ste minuut het duel. Gudmundsson was ditmaal aangever op Stengs, waar de rollen in de eerste helft omgedraaid waren. Stengs wachtte lang, waardoor Ahmed Touba al een sliding inzette en Stengs daardoor van dichtbij vrij kon uithalen: 1-3.

Zo is Sow er zaterdag niet bij als voor RKC de belangrijke wedstrijd bij VVV-Venlo op het programma staat. Daar kan RKC zich verzekeren van plek boven plek zeventien, waardoor het niet direct kan degraderen. AZ komt in punten gelijk met nummer twee PSV, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Het doelsaldo van de Eindhovenaren is ook nog steeds zeven goals beter.