<
>
2020 UEFA Europees Kampioenschap, Groepsfase
  • Matteo Pessina (39')
  • Ethan Ampadu (55')

Italië wint met veredeld B-elftal van Wales

Pro Shots

Italië heeft ook de derde wedstrijd van het EK gewonnen. In Rome versloegen ze Wales met 1-0. Matteo Pessina maakte de enige goal van de wedstrijd. Wales eindigde de wedstrijd met tien man omdat Ethan Ampadu een rode kaart kreeg. Italië heeft alle drie de wedstrijden in Groep A gewonnen, Wales is tweede geworden in de poule met vier punten en is ook door omdat het een beter doelsaldo heeft dan Zwitserland.

B-ploeg Italië

Italië-bondscoach Roberto Mancini koos met het oog op de achtste finales, voor een veredeld B-elftal. Maar liefst acht nieuwe spelers begonnen in de basis. Dat leidde ertoe dat de wedstrijd wat slordig begon. Na 24 minuten kreeg Andrea Belotti de eerste kans van de wedstrijd, maar de spits van Torino schoot voorlangs. Twee minuten later kreeg ook Wales meteen een grote kans, Chris Gunter kopte net naast uit een corner.

Uiteindelijk was het dan toch Italië dat de openingstreffer maakte in de 39ste minuut. Een vrije trap van Marco Verratti, die tot nu toe ontbrak wegens een blessure, werd knap verlengd door Matteo Pessina. Het was de eerste goal voor de Azzuri voor de middenvelder van Atalanta.

Overigens werd er tijdens de eerste helft nog een fraaie mijlpaal bereikt door Italië, de wereldkampioen van 2006 heeft al 1,000 minuten geen tegengoal om de oren gehad.

In de tweede helft kreeg Wales-verdediger Ethan Ampadu dus nog een rode kaart. Hij ging boven op de voet staan van Federico Bernardeschi en mocht in de 55ste douchen. Diezelfde Bernardeschi had even daarvoor een vrije trap op de paal geschoten. Beide ploegen waren tevreden met de stand en er gebeurde vervolgens niet veel meer in Stadio Olimpico. Door de 1-0 overwinning heeft Italië alle wedstrijden gewonnen in groep A en is het als groepswinnaar door naar de achtste finales. Ook Wales is door, zij eindigen net als Zwisterland op vier punten. Omdat Wales een beter doelsaldo heeft, zijn zij zeker van de volgende ronde op het EK en Zwisterland zit voorlopig in de wachtkamer.