<
>

Yilmaz gepresenteerd bij Fortuna: "Heel groot project voor mij en de club"

Burak Yilmaz is donderdag gepresenteerd als speler van Fortuna Sittard. De 77-voudig international van Turkije tekende in Sittard een contract voor twee jaar als speler, om vervolgens nog drie jaar te blijven om zijn trainersloopbaan op te starten.

"Ik ben heel blij om hier te zijn en ik hoop dat we samen heel succesvolle jaren zullen beleven. Dank voor het warme welkom", sprak de bijna 37-jarige aanvaller. "Dit is een heel groot project voor mij en de club. We zullen het samen zelfs nog groter maken." Na de eerste woorden van Yilmaz volgde een applaus vanuit de zaal.

Fortuna Sittard verraste in juni de voetbalwereld met de komst van Yilmaz. De 36-jarige aanvaller speelde in het verleden voor Besiktas, Fenerbahçe, Trabzonspor en Galatasaray. Ook in Frankrijk, bij Lille, vierde Yilmaz successen. De aanvaller werd in 2021 landskampioen met Lille.

De afgelopen jaren was Yilmaz ook van grote waarde voor de nationale ploeg van Turkije. Zo maakte hij op 24 maart 2021 drie doelpunten tegen het Nederlands elftal tijdens het door Turkije met 4-2 gewonnen duel.