<
>

Twente wint van Bologna en is klaar voor Conference League

FC Twente heeft laten zien dat het klaar is voor de derde voorronde van de Conference League. In eigen huis won het overtuigend met 4-1 van het Italiaanse Bologna. Daan Rots, Joshua Brenet, Michel Vlap en Gijs Smal waren verantwoordelijk voor de Twentse goals. Adama Soumaoro deed wat terug namens de bezoekers.

Geweldige voorbereiding Twente
Slechts drie minuten had Twente nodig om op 1-0 te komen tegen Bologna, dat vorig jaar dertiende werd in de Serie A. Rots kon een voorzet van Smal over Bologna-doelman Łukasz Skorupski.

Twente kent een voortreffelijke voorbereiding tot nu toe. Er werd gewonnen van FC Nordsjælland, Fortuna Düsseldorf en Schalke 04. Ook tegen Bologna etaleerde de ploeg zijn klasse. Na 32 minuten werd het ook al 2-0. Weer was het Smal met de voorzet. Dit keer gaf de linksback hem aan de rechtsback Brenet, die de bal knap in de bovenhoek schoot.

Net vier minuten later werd het ook al 3-0. Weer was Smal betrokken bij de opbouw. Met een leep hakje kreeg hij de bal bij Virgil Misidjan, die Vlap bediende. De huurling die deze zomer definitief werd overgenomen door Twente, draaide goed weg en schoot van dichtbij raak.

Bologna had tot de 3-0 niks te zeggen. De Italianen speelden zonder International Jerdy Schouten en de Nederlanders Mitchell Dijks en Denso Kasius. Heel af en toe was er wel een glimp op te vangen van de klasse van oud-Twente speler Marko Arnautović. De Oostenrijker was dreigend, maar kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. Toch kwamen de Italiaanse bezoekers op 3-1. Soumaoro kon van dichtbij zijn hoofd tegen de bal zetten, die tergend langzaam in de hoek verdween.

Het slotakkoord was voor Twente en voor uitblinker Smal. De linksback kreeg voor de wedstrijd te horen dat hij er met Anass Salah-Eddine een nieuwe concurrent bij heeft. Salah-Eddine wordt gehuurd van Ajax en moet dus met Smal de strijd aangaan om de linksback-positie. Smal antwoordde al met twee assists en in de 45+2e minuut schoot de back zelf. Van een meter of 25 krulde de bal fraai in de korte hoek voor de 4-1.

Debuut Christos Tzolis
In de tweede helft ging de Twentse storm wat liggen. Ook Bologna was niet bij machte om grote kansen te creëren. Daarom kon er worden gerouleerd aan beide kanten en was er onder andere het officieuze debuut van Christos Tzolis. De Griek wordt gehuurd van Norwich City en staat te boeken als een groot talent.

Voor Twente kan het vizier nu op donderdag als het speelt tegen FK Cukaricki. De Tukkers gaan eerst op bezoek in Servië en op 11 augustus is de return in de eigen Grolsch Veste.

Opstelling FC Twente (v.r.n.l.):
Unnerstall, Brenet, Hilgers (Bruns), Pleguezuelo, Smal, Zerrouki (Cleonise), Sadilek (Kjølø), Vlap (Steijn), Misidjan (Černý), Van Wolfswinkel (Ugalde), Rots (Tzolis).