<
>

Topscorer Mühren keert terug bij Volendam

Robert Mühren keert terug bij zijn oude club FC Volendam. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie was transfervrij nadat zijn contract bij het Belgische Zulte Waregem afliep. Afgelopen twee seizoenen speelde de spits op huurbasis bij kersvers promovendus SC Cambuur. Hij tekent voor drie seizoenen in Volendam.

Mühren: "Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam."

Mühren werd enkele tijd geleden uitgeroepen tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. De 32-jarige spits was afgelopen seizoen goed voor maar liefst 38 goals voor Cambuur waardoor hij een groot aandeel had in de promotie van de Leeuwarders. Ondanks de promotie naar de Eredivisie blijft Mühren nu dus actief op het tweede niveau.

De aanvaller begon zijn carrière in Volendam en keert daar na zes jaar terug. Nadat de spits eerder in de jeugd speelde debuteerde hij in 2011 voor de Wijdbroeken. In de zomer van 2014 verkaste hij naar AZ. In 2.5 jaar in Alkmaar wist Mühren echter niet echt te overtuigen. Daarom vertrok hij in januari 2017 naar het Belgische Zulte Waregem. Na een halfjaar in België te hebben gespeeld werd Mühren uitgeleend aan achtereenvolgens Sparta en NAC Breda en SC Cambuur.

De 32-jarige spits liet eerder al weten zijn opties te overwegen, een verblijf in de hoofdstad van Friesland sloot hij toen niet uit. “Kans is aanwezig maar zal gevoelskwestie worden”

Keuze respecteren

Foeke Booy, technisch manager Cambuur, is teleurgesteld. Toch geeft hij tegenover zijn club aan vooral respect te hebben voor de prestaties van Mühren: “We hebben er echt alles aan gedaan om Robert in Leeuwarden te houden, maar hij heeft zijn keuze gemaakt en dat moeten we respecteren. Twee jaar geleden vonden we elkaar en dat hij ons na de klap van vorig seizoen trouw is gebleven zegt veel over hem en de warme band die zal blijven. Wat hij in de afgelopen twee seizoenen heeft laten zien is ongekend en staat voor altijd in de boeken. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor en we wensen hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière.”