<
>

Poldervaart kampt met ziekte van Guillain-Barré

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart kampt met de ziekte van Guillain-Barré. Dat heeft hij vrijdagavond laten weten aan ESPN.

Poldervaart werd deze week opgenomen in het ziekenhuis, maar er was onduidelijkheid over de reden. Vrijdag laat Poldervaart via Hans Kraay jr. het volgende weten.

"Ik voel me ellendig en machteloos. Maar ik wil graag dat je de mensen vertelt wat ik mankeer, zodat ze niet denken dat ik een overspannen trainer ben die te weinig punten heeft en thuiszit. Ik heb gisteren een MRI gehad voor de hersenstam, rug en nek. Dat zag er redelijk uit. We gaan starten met medicijnen en heb een EMG gehad om geliedingen snelheid van de zenuwen te melden, die waren verlaagd. Ik heb de ziekte van Guillain-Barré met een zeldzame variant. Ik heb veel pijn en slaap niet. Vandaag had ik een MRI van m'n hersenen. Ik hoop op het beste. Ik loop heel slecht, met een stok. En we hebben verdomme maar 27 punten", aldus Poldervaart.

De ziekte van Guillain-Barré is een ziekte waarbij de spieren in armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken kunnen verzwakken. In het ergste geval kunnen mensen verlamd raken.