<
>

Middenvelder Peer Koopmeiners op huurbasis naar Excelsior

Excelsior heeft zich versterkt met Peer Koopmeiners. De middenvelder komt op huurbasis naar het Van Donge & De Roo stadion. De Rotterdammers hebben een optie tot koop afgedwongen om hem definitief over te nemen van AZ. De 22-jarige speler is de jongere broer van Teun Koopmeiners.

Koopoptie
In Rotterdam zijn ze in hun nopjes met de deal. Technisch manager Niels van Duinen: “Wij zijn blij dat we Peer per direct op huurbasis kunnen toevoegen aan onze selectie, waarbij we in samenspraak met AZ een koopoptie hebben kunnen bedingen voor komende zomer. We hebben in de zomer al met Peer gesproken en wilden hem toen al graag hebben.”

Speelminuten
Ook de jonge voetballer is blij met zijn overstap en zegt op de clubwebsite van Excelsior: “Het verhaal over hoe de club werkt om jonge spelers zich te laten ontwikkelen, sprak me toen al enorm aan. Na gesprekken met AZ heb ik toen besloten om nog een half jaar in Alkmaar te blijven. Gezien het aantal speelminuten in de eerste seizoenshelft wilde ik nu graag alsnog de stap maken naar een andere club. Zo kwam ik nu weer in contact met Excelsior. Het gevoel was nog steeds heel goed en na wat gesprekken met Niels van Duinen en trainer Marinus Dijkhuizen was ik er snel uit.’’