<
>

Memphis Depay: "Sta te popelen om me weer te melden bij Barcelona"

Hij heeft nog vakantie, maar Memphis Depay kijkt al uit naar het nieuwe seizoen met FC Barcelona. "Ik sta te popelen om me weer te melden bij Barcelona en met een frisse start te beginnen", aldus de aanvaller die er vertrouwen in heeft dat hij de goede vorm van de interlands meeneemt naar Catalonië. "Ik ben bezig aan een fantastische run gezien over de laatste paar seizoenen."

Memphis zit niet stil tijdens zijn vakantie. Zo organiseerde hij samen met Red Bull het straatvoetbalevent Red Bull Street Rhythm. Een dag waarop muziek en voetbal samenkwamen. Twee grote interesses van de aanvaller van Barcelona. "Buiten het voetbal ben ik gewoon heel actief bezig. Je bent niet voor altijd voetballer. Er komt een keer een einde aan en daarom ben ik alvast aan het kijken wat mijn andere interesses zijn. Dat is muziek, mijn foundation, de wereld rondreizen, nieuwe mensen ontmoeten, een netwerk opbouwen en daar geniet ik van."

Hij is dus druk in de weer, maar sluit zijn vrije periode wel in alle rust af. "Ik ga ook nog even ergens met mijn voeten in het zand chillen voordat ik me moet melden bij de club." Het wordt een belangrijk seizoen voor Memphis, want hij gaat het laatste jaar van zijn tweejarige contract bij Barcelona in.

Tweet

Onlangs slingerde Memphis een tweet de wereld in waarin hij sprak over kritiek op zijn persoon. 'Ik zie hoe bepaalde tactieken rondom mij als voetballer worden gebruikt. Het is allemaal goed, God vindt dat leuk aan mij... daarom ben ik bevoorrecht. Mijn hele leven was ik niet goed genoeg, paste ik niet bij de standaard looks en had ik niet het juiste gedrag. Dat gebeurt er als je vrij leeft', deelde hij met zijn 2.4 miljoen volgers op Twitter.

Tijdens het straatvoetbalevent ging hij nog wat verder in op die tweet. "Buiten het voetbal ben ik bezig met heel veel andere dingen en soms levert dat diskrediet op. Maar als je naar de nummers kijkt, ook bij het Nederlands elftal, dan zie je dat ik heel hard werk aan mijn legacy. De tweet sprak voor zich denk ik. Ik word gewaardeerd en dat voel ik ook. Maar als ik in Ghana kom is dat ook weer een eyeopener. Hoe ik daar ontvangen word bijvoorbeeld. Dat spreekt voor zich. Ik ben super blij en ik voel me gewaardeerd", aldus Memphis.