<
>

Janmaat stopt na vijf maanden als technisch directeur bij ADO

Pro Shots

Daryl Janmaat heeft besloten om al na vijf maanden te stoppen als technisch manager bij ADO Den Haag. De 33-jarige oud-international is het niet eens zijn met de keuzes die binnen de club worden gemaakt en voelt zich aan zijn lot overgelaten.

De voormalig speler van ADO hing aan het einde van het afgelopen seizoen zijn schoenen aan de wilgen en ging direct daarna aan de slag als technisch directeur van de club. Janmaat volgde Jeffrey van As, die ADO in januari 2020 verliet. De club uit de Hofstad was ruim twee jaar op technisch gebied stuurloos.

Naast een nieuwe technisch directeur werd afgelopen zomer in de persoon van Dirk Kuijt ook een nieuwe trainer aangesteld. Kuyt heeft het moeilijk in zijn debuutseizoen. ADO staat 16e met zestien punten in de Keuken Kampioen Divisie.

Op de clubsite zegt Edwin Reijntjes, algemeen directeur van ADO, het volgende over het vertrek van Janmaat. "Wij betreuren het dat Daryl deze keuze heeft gemaakt en voortijdig zijn functie neerlegt. We kennen Daryl als een professional zowel op het veld als daarbuiten en hadden hem als vanzelfsprekend langer aan de club verbonden. Tegelijkertijd hebben wij begrip voor zijn besluit en wensen we Daryl het allerbeste."