<
>

Fortuna stunt met aantrekken Burak Yilmaz

Fortuna Sittard maakte dinsdagmiddag een gigantische stunt bekend: Burak Yilmaz komt naar Zuid-Limburg. De 36-jarige spits tekent voor 2 jaar als speler om vervolgens nog 3 jaar te blijven om zijn carrière als trainer op te starten. De 77-voudig international van Turkije is op Hakan Sükür na de meest scorende speler ooit voor de Turkse nationale ploeg.

Burak Yilmaz zegt op de clubsite van Fortuna het volgende over zijn stap: "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden. Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren." Momenteel verblijft de Turkse spits nog in Amerika.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, licht op de site de keuze voor Yilmaz toe: "Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen… Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld."

Yilmaz speelde in Turkije onder andere voor de drie grote topclubs: Beşiktaş JK, Galatasaray en Fenerbahçe. Afgelopen twee jaar stond hij onder contract bij Lille, waar hij uit zijn contract liep. Daardoor komt Yilmaz transfervrij naar Sittard. Zijn teller in doelpunten staat op 228 in 416 competitiewedstrijden. In Turkije werd hij twee keer topscorer van de competitie. Hij werd in Frankrijk kampioen met Lille en in Turkije vierde hij twee landstitels met Galatasaray.