<
>

Boëtius, tijdelijk terug bij Feyenoord, houdt alle opties open: "Ik ben best een avontuurlijk type"

Een opvallende speler op het trainingsveld van Feyenoord. Jean-Paul Boëtius (28), kind van de club, houdt zijn conditie op peil bij de ploeg van Arne Slot.

Na jaren bij Mainz in de Bundesliga is hij nu tijdelijk neergestreken bij de club waar hij zich in oktober 2012 voor de eerste keer liet zien in De Kuip. En hoe. Het werd een memorabel debuut voor Boëtius, die direct scoorde tegen Ajax.

Nu, bijna tien jaar later, traint Boëtius dus mee met zijn oude liefde. "Ik wil mezelf fit houden, ben natuurlijk al een tijdje bezig. Vooral met rennen in de bossen. Het Kralingse Bos ken ik nu ook weer uit mijn hoofd", zegt hij met een kenmerkende glimlach. "Ik kwam met de vraag of ik in teamverband mijn conditie op peil kon houden, gelukkig hebben ze 'ja' gezegd."

Het contact werd niet gelegd via een oude bekende. Boëtius belde namelijk zelf met Arne Slot, die hij nog niet persoonlijk kende. "Al heb ik wel tegen Arne gespeeld, toen ik net doorbrak bij Feyenoord en hij in zijn nadagen zat bij Zwolle."

De enkelvoudig international is onder de indruk van Slot. "Hij klinkt als een heel wijze man. Hij was vorig seizoen de nieuwe trainer en dat Feyenoord dan zo’n seizoen neerzet…Dat laat kwaliteit zien, van de spelers maar zeker ook van de technische staf."

Beschikbaar

Feyenoord benadrukte woensdag 'dat er momenteel geen sprake is van een contractuele situatie'. "Ik ben op dit moment beschikbaar voor eenieder. Als ik dan bij een club terecht kan, kom ik daar fitter aan", zegt Boëtius. Beschikbaar voor eenieder, en dus ook voor Feyenoord? "Dat weet ik niet, dat moet je aan hen vragen."

Boëtius houdt dus alle opties open. "Ik ben best een avontuurlijk type, een beetje van de wereld zien is ook leuk." Na de jaren bij Mainz wacht hem dus een nieuwe uitdaging, terwijl de club wel met hem verder wilde. "Ik heb er vier jaar gezeten, het voelde voor mij alsof ik rijp was voor een nieuwe challenge, een nieuw avontuur. En het liefst in een heel andere cultuur. Maar goed, je moet niks uitsluiten."

Geen wrok

Toch nog even terug in de tijd. Boëtius verliet Feyenoord in 2018 namelijk op vervelende wijze. In zijn laatste wedstrijd tegen De Graafschap (2-0 nederlaag) kreeg hij de rode kaart en daarna werd hij uit de selectie gezet. Maar Boëtius koestert geen wrok. "Die situatie was niet leuk, maar dat hoofdstuk is heel snel afgesloten."

Nu kan hij dus zijn conditie op peil houden bij de club waar hij als achttienjarige zijn grote doorbraak beleefde. Tot wanneer hij zal meetrainen, weet hij niet. "In de tussentijd kan er heel veel gebeuren. Dat kan morgen zijn, maar ook over twee maanden. Zolang ik hier terecht kan, ben ik daar heel dankbaar voor."