<
>

MLS: Gevallen wonderkind Alexandre Pato na 2,5 jaar weer trefzeker

Pro Shots

Alexandre Pato heeft zijn club, maar zeker ook zichzelf, een goede dienst bewezen door weer eens het net te vinden. Zijn club, Orlando City won met 2-0 in een wedstrijd met evenveel doelpunten als rode kaarten. Atlanta United won later op de avond ook. De 17-jarige debutant bij Atlanta, die een kwartier voor tijd inviel nvaller

Orlando City – Club de Foot Montreal

Orlando City, dat in de clubhistorie een aantal grote spelers in de gelederen had met onder andere Kaká en Nani, heeft nog steeds een zeer bekende speler van de Europese velden. Het gevallen wonderkind, Alexandre Pato kwam vorig jaar in februari transfervrij over naar Amerika. Net zoals bij andere clubs werd hij geteisterd door blessureleed en speelde de oud-AC Milan, Chelsea- en Villarreal-speler pas enkele wedstrijden voor Orlando.

De opening van de MLS voor beide teams was nogal aftasten. In de eerste helft gebeurt er op twee kansjes voor de thuisploeg en eentje voor Club de Foot Monreal namelijk helemaal niets. In de tweede helft barst het los. Vier minuten na de thee is het Alexandre Pato die de score opent en zijn eerste doelpunt sinds 10 augustus 2019 maakt. Toen nog voor het Braziliaanse São Paulo. Tien minuten later is het Benji Michel die knullig opbouwen van de Canadezen afstraft. Opvallend is dat tien seconden ervoor precies dezelfde fout werd gemaakt, maar die niet werd afgestraft.

Doelpunten vallen er niet meer, wel rode kaarten. In de 65e minuut krijgt spits Romell Quioto rood nadat hij het aan de stok krijgt met Robin Jansson. Hij hoekt hem tegen de grond en krijgt terecht rood. Jansson, die vanwege aanmerkingen op de leiding bij hetzelfde opstootje zijn eerste gele kaart ontving, kon negen minuten voor het einde inrukken vanwege opzichtige obstructie. Een bijrol is er voor Sylvester van der Water, die in de 76e minuut Pato verving.

Atlanta United – Sporting Kansas City

Bij Atlanta United en Sporting Kansas City geen Nederlanders op het veld. Wel oud-PSV’er Nicolas Isimat-Mirin. In de eerste helft komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door Luiz Araujo. Ook hier een fout in de opbouw, waarna het snel gaat. Sterspeler Josef Martinez zet met een geniaal hakballetje collega-spits Araujo voor de keeper en die wipt hem er overheen. Dat is meteen zijn laatste actie, want hij loopt daarbij een hamstringblessure op.

Zijn vervanger, Dom Dwyer maakt voor het sluiten van de eerste helft in de blessuretijd de tweede voor Atlanta. Dwyer, die 5,5 jaar onder contract stond bij de tegenpartij, juicht niet, ondanks dat ook voor hem dit zijn eerste doelpunt in 2,5 jaar is.

In de slotfase komt SKC terug in de wedstrijd. Daniel Solloi werkt voor semi-open doel binnen na een goede corner, die bij de eerste paal werd verlengd. Zo is de spanning weer terug met nog vijf minuten te spelen. De 17-jarige debutant Caleb Wiley, geboren en getogen in Atlanta, maakt aan alle Kansas-illusies een einde door de 3-1 te maken.