<
>

Atlético Madrid vergeet zichzelf te belonen tegen Manchester United

Pro Shots

De club van Diego Simeone maakt allesbehalve een makkelijke fase door, maar gaf vanavond knap partij aan Manchester United. in het Wanda Metropolitano werd het 1-1 tegen de ploeg van Christiano Ronaldo. De doelpuntenmakers waren João Félix en invaller Anthony Elanga.

João Félix
De Madrilenen begonnen sterk aan de wedstrijd. In de derde minuut was Giménez al dichtbij een doelpunt en niet veel later schoot João Félix na een goede actie over en naast. Toch was hij het die al in de zevende minuut de 1-0 op het scorebord wist te zetten. De derde kans ging er wel in na een voorzet van Renan Lodi knikte João Félix via de paal binnen.

In het verloop van de eerste helft bleef Atletico goed druk zetten op de defensie van Manchester United. De ploeg van Ralf Rangnick kwam er eigenlijk maar niet aan te pas. Ook de grote ster van het elftal – Christiano Ronaldo – wist geen één keer gevaarlijk te worden.

Weinig kansen
Manchester United probeerde iets meer naar voren te spelen na rust, maar tot grote kansen kwam het lange tijd niet. De Madrilenen hadden het zelf wel lastiger om tot kansen te komen. De verdediging van Atlético Madrid gaf echter niets weg.

Het was de 19-jarige invaller Anthony Elanga die United uiteindelijk toch langszij schoot na tachtig minuten. De Zweed schoot knap raak. Een verdiende gelijkmaker was het niet, maar United dacht naar mate het einde vorderde wel iets meer naar voren.