<
>

Uitkomst seizoen geen punt voor aanstaande Sparta-coach Steijn: "Geen enkele discussie"

Pro Shots

Maurice Steijn is volgend seizoen hoe dan ook de trainer van Sparta Rotterdam. Zelfs als de club zich niet weet te handhaven in de Eredivisie. "Daar hebben we wel over gesproken ja. We hopen natuurlijk van ganser harte dat Sparta in de Eredivisie blijft. Als het onverhoopt niet lukt, dan ga ik alsnog voor de volle honderd procent voor Sparta. Dat is geen enkele discussie", vertelt Steijn tegenover Rijnmond.

Het was voor Steijn geen moeilijke keuze toen hij werd benaderd om volgend seizoen voor de groep te staan bij Sparta. "Je hebt altijd een rijtje met clubs waar je van oudsher zou willen werken. Ik kom uit een stad om de hoek, dus het is ook een soort thuiswedstrijd. Sparta was altijd wel een club waar ik voor zou willen werken. Nu is het moment daar. Daar ben ik blij mee en ook heel erg trots op."

Fraser

Steijn volgt Henk Fraser op, die eerder aan gaf dat hij na het seizoen stopt bij de Rotterdamse club. De twee kennen elkaar van hun tijd bij ADO, maar hebben vooralsnog geen contact gehad over de aanstelling van Steijn. "Henk is drie jaar lang mijn assistent geweest bij ADO en sindsdien is het contact prima. Ik ga in deze periode nog niks toevoegen. Het laatste wat ik wil is hem nu in de weg lopen. Hij kan het prima zelf. Je gaat natuurlijk wel wat voorbereiden. Ik ga vanaf 1 juli in dienst. Je kunt niet dan pas beginnen, dus je gaat onder de radar wat dingen voorbereiden. Het laatste wat ik wil is Henk in de weg lopen tijdens zijn missie om Sparta in de Eredivisie te houden. Ik heb alle vertrouwen in Henk, want hij is een uitstekende coach."

Schone lei

De laatste klus van Steijn liep hectisch af. Om veiligheidsredenen besloot hij namelijk te vertrekken bij NAC en sindsdien zat hij dus zonder club. Steijn begint nu met een schone lei en kijkt er dan ook naar uit om weer aan de slag te gaan. "Zeker. Je onthoudt altijd de laatste twee maanden, want die zijn het vervelendste. De eerste tien maanden waarin het wel leuk gaat worden vaak snel naar de achtergrond verdrongen. Tuurlijk is het vertrek bij NAC niet leuk geweest, maar het neemt niet weg dat ik ook daar gewoon heel prettig heb samengewerkt met mijn staf, de spelers, de directie, de aandeelhouders. En dat blijft. Het afscheid is niet leuk geweest, maar des te meer motivatie heb ik om hier alles eruit te halen wat erin zit. Het kriebelt wel weer om aan de slag te gaan en om met een frisse start te beginnen."