<
>

Xavi lovend over Frenkie en vraagt hem nog 'heel lang' bij Barcelona te blijven

Pro Shots

Xavi Hernández heeft zich lovend uitgelaten over Frenkie de Jong. In de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Valencia C.F. geeft Xavi aan dat De Jong zich verbeterd heeft, sinds dat hij voor de groep staat.

Met de grote Spaanse talenten Pedri, Gavi, Riqui Puig en Nico plus de zeer ervaren Sergio Busquets is het dringen om een basisplaats bij FC Barcelona. De Jong, die vaak op kritiek kan rekenen in de Spaanse kranten, werd in verband gebracht met een vertrek uit Camp Nou, maar Xavi zou hem hebben gevraagd of nog ‘heel lang’ bij Barcelona te blijven. “Voor mij is Frenkie een geweldige speler. Hij heeft zich verbeterd sinds dat ik hier trainer ben. Hij speelt nu anders, dynamischer. Hij verliest de bal niet en helpt ons in de defensie. Daarnaast is hij belangrijk in onze aanval door vaak in het strafschopgebied te verschijnen en doelpunten te maken”, aldus zijn trainer.

De 38-voudig Nederlands international kwam in 2019 voor 86 miljoen over van Ajax en tekende een contract tot 2026. Volgens Xavi is de middenvelder gelukkig bij de huidige nummer zes van Spanje. “Hij speelt goed. Hij vraagt veel van zichzelf en is een geweldige professional. Hij zal alleen maar beter worden.” Eerder deze week liet de 42-jarige oefenmeester zich ook al lovend uit over de andere De Jong.

FC Barcelona gaat morgenmiddag op bezoek in Valencia C.F, dat momenteel de twaalfde plek bezet in LaLiga. Door de overwinningen van Atletico Madrid en Villarreal moeten De Jong en consorten winnen om weer op de vierde plek te belanden, die recht geeft op Champions League-voetbal komend seizoen.