<
>

Belgische voetbalbond onderzoekt mogelijke matchfixing in 2014

Pro Shots

De Belgische voetbalbond wil weten of acht seizoenen geleden de titelstrijd is gemanipuleerd in het voordeel van RSC Anderlecht. Het zogeheten bondsparket heeft een onderzoekscoördinator aangesteld om informatie te verzamelen die betrekking heeft op mogelijke matchfixing in het seizoen 2013-2014.

De KBVB wijst op de meldingsplicht en benadrukt dat de eventuele feiten nog niet verjaard zijn. "Het niet naleven van deze meldingsplicht kan leiden tot disciplinaire sancties. De KBVB zal tevens volledig meewerken aan het gerechtelijk onderzoek. De Belgische voetbalbond neemt deze zaak, die de kern van onze sport raakt, zeer serieus", meldt de Belgische bond.

De bond komt in actie na beschuldigingen van onder meer Roland Duchâtelet, voormalig voorzitter van Standard Luik.

Duchâtelet houdt al sinds de zomer van 2014 vol dat er sprake was van wedstrijdvervalsing. Standard Luik was dat jaar als koploper de competitie geëindigd, maar na de play-offs haalde Anderlecht de titel binnen, voor Standard en Club Brugge. De oud-voorzitter van Standard vermoedt dat twee wedstrijden vervalst werden: Anderlecht - Genk op 11 mei (4-0) en Genk - Club Brugge op 15 mei (3-2).