<
>

Van de Beek debuteert met verlies, Weghorst belangrijk voor Burnley

Pro Shots

Everton heeft bij het debuut van Donny van de Beek verloren in de Premier League. Newcastle United won op eigen veld van de club uit Liverpool, 3-1. Op de ranglijst heeft Everton nu nog maar een punt voorsprong op de mede-degradatiekandidaat. Van de Beek, gehuurd van Manchester United, viel na een uur in.

Na iets meer dan een half uur was de nieuwe coach van Everton Frank Lampard al genoodzaakt geweest twee spelers te vervangen, Yerry Mina en Demarai Gray. Vervolgens kwam de club uit Liverpool toch op voorsprong, door een eigen treffer van Jamaal Lascelles. Een minuut later was het echter alweer gelijk, omdat aan de andere kant ook Mason Holgate zijn eigen doelman passeerde.

Na de hervatting kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Ryan Fraser. Kieran Trippier maakte er 3-1 van. Anwar El Ghazi bleef op de bank bij Everton.

Weghorst belangrijk voor Burnley

Manchester United speelde gelijk bij Burnley, 1-1. Paul Pogba zette de favoriet nog wel op voorsprong. Jay Rodriguez maakte kort na de hervatting gelijk, na fraai voorbereidend werk van Wout Weghorst.

Naast Weghorst deed ook Erik Pieters mee bij Burnley.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.