<
>

Manchester United-trainer Rangnick wijst na blamage naar arbitrage

Pro Shots

Trainer Ralf Rangnick van Manchester United wees na de blamerende uitschakeling in de FA Cup door Middlesbrough vooral naar de arbitrage. Volgens de Duitser had de gelijkmaker (1-1) van Matt Crooks na ruim een uur spelen nooit geteld mogen worden. "Ongelooflijk dat dat doelpunt bleef staan", mopperde Rangnick. "Het was duidelijk hands, ik had daar de VAR niet voor nodig. De scheidsrechter had dat zelf al moeten zien en de VAR had die goal nooit mogen goedkeuren."

Crooks tikte op Old Trafford de 1-1 binnen op aangeven van Duncan Watmore, die de bal in het strafschopgebied niet zo goed aannam en even tegen zijn hand kreeg. "Ik begreep dat het volgens de scheidsrechter en de VAR niet met opzet gebeurde, maar per ongeluk", aldus Rangnick. "Maar hoe kan het per ongeluk zijn als hij zijn arm omhoog houdt en hij de bal controleert met zijn hand? Ik snap daar niets van", aldus Rangnick.

Manchester United verloor via strafschoppen met 8-7 van de club die op het tweede niveau in Engeland speelt. Na vijftien rake penalty's op rij miste Anthony Elanga vanaf 11 meter namens de thuisclub. "We zijn heel teleurgesteld: de spelers, de staf, iedereen", aldus Rangnick. "We hadden deze wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen, we hadden makkelijk met 3-0 of 4-0 voor kunnen staan."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.