<
>

Fans met Greenwood-shirt kunnen deze van United vervangen

Pro Shots

Manchester United heeft supporters schriftelijk laten weten dat ze hun United-shirts met de naam van Mason Greenwood op de achterkant, kunnen laten vervangen. Greenwood is door de club 'tot nader order'geschorst nadat hij onderwerp was geworden van een politieonderzoek na het verspreiden van beelden en een audiobestand op sociale media. Hij werd dinsdag gearresteerd op verdenking van verkrachting en aanranding.

Het politieonderzoek naar de 20-jarige Brit is nog gaande. United heeft maandag alle merchandise gerelateerd aan Greenwood van hun website verwijderd. Op donderdag stuurde de club een e-mail naar alle supporters die Greenwood's shirt dit seizoen hebben gekocht om een ruil aan te bieden voor een andere speler.

De e-mail luidde: 'Als United-klant schrijven wij u over uw eerdere aankoop van een Manchester United-shirt gepersonaliseerd met Greenwood, gezien de huidige omstandigheden met betrekking tot Mason Greenwood.'

'We kunnen bevestigen dat klanten van United en Adidas die een Manchester United-shirt hebben gekocht dat was gepersonaliseerd met de naam en het rugnummer van Greenwood, de mogelijkheid hebben om het shirt kosteloos te ruilen voor het thuisshirt van dit seizoen dat is gepersonaliseerd met de naam van een andere speler.'

Persoonlijke sponsor Nike heeft de relatie met Greenwood opgeschort. In een verklaring die maandag werd uitgegeven, zei een woordvoerder van het sportkledingbedrijf: "We hebben onze relatie met Mason Greenwood opgeschort. We zijn zeer bezorgd over de verontrustende aantijgingen en zullen de situatie nauwlettend blijven volgen."

United verduidelijkte donderdag dat Greenwood niet beschikbaar blijft voor trainingen en wedstrijden, ondanks zijn vrijlating op borgtocht. Ze staan vrijdag in de vierde ronde van de FA Cup op Old Trafford tegenover Middlesbrough.