<
>

''Kan speler als Ziyech niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is''

Hakim Ziyech hoeft onder bondscoach Vahid Halilhodzic niet te rekenen op een terugkeer in het Marokkaanse elftal. De Bosniër gaf op een persconferentie na terugkeer van de voor het land vroegtijdig geëindigde Afrika Cup aan dat de 28-jarige middenvelder "de sfeer in de groep kan verpesten". "Zo’n speler kan ik niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is", zei de bondscoach.

Ziyech ontbrak, net als Ajax-verdediger Noussair Mazraoui, in de selectie voor het eindtoernooi in Kameroen. Volgens Halilhodzic was dat omdat de Chelsea-speler onterecht had gezegd een blessure te hebben en daardoor vorig jaar juni geen oefenwedstrijden kon spelen. Ook voor de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijden van afgelopen najaar werd Ziyech niet opgeroepen voor het nationale team.

Ondertussen staat de positie van Halilhodzic onder druk na de verloren kwartfinale in de Afrika Cup tegen Egypte (2-1). Hij zei niet van te plan zijn ontslag te nemen. Eind maart staat een play-off tegen de Democratische Republiek Congo voor plaatsing voor het WK voetbal in Qatar op het programma. Dat eindtoernooi is eind dit jaar.

Tijdens de Afrika Cup wist Ziyech in twee opeenvolgende wedstrijden voor Chelsea te scoren.

In dit aritkel is informatie van ANP gebruikt.