<
>

Pijnlijke eerste nederlaag Gio na oorwassing in Old Firm

Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst heeft een pijnlijke eerste nederlaag geleden als trainer van Rangers FC. In de wedstrijd tegen Celtic verloor de ploeg van 'Gio' met maar liefst 3-0. Extra pijnlijk is dat de stand al na 44 minuten op het bord stond.

Vol goede moed begon Van Bronckhorst aan zijn eerste Old Firm als trainer. De Rotterdammer was met Rangers dertien wedstrijden ongeslagen en stond twee punten voor op de grote rivaal. In de eerste helft maakte Celtic echter korte metten met het efltal van Van Bronckhorst.

Reo Hatate zette de 1-0 al na vijf minuten op de klok. De Japanner lette het best op bij een afgeslagen bal en schoot raak in de verre hoek. Celtic ging vrolijk verder en werd onder andere gevaarlijk via oud-VVV-spits Georgios Giakoumakis. Zijn pogingen werden echter gekeerd door de 40-jarige doelman van Rangers, Allan McGregor.

Vlak voor rust ging het helemaal mis voor de ploeg van Van Bronckhorst. In de 42ste minuut was het weer Hatate die scoorde. Dit keer krulde hij de bal van ver in de korte hoek. Het werd vervolgens ook nog 3-0. Liel Abada kwam voor zijn man Borna Barisic, die stond te slapen, en tikte behendig binnen.

Na rust was de strijd wat meer gelijkopgaand. Rangers raakte bijvoorbeeld nog de lat, maar de pijnlijke stand van 3-0 bleef staan. Het is de eerste tik voor Giovanni van Bronckhorst als trainer bij Rangers. Na de zege klimt Celtic over zijn aartsrivaal heen. Zij staan nu eerste in de Schotse competitie met één punt meer dan Rangers.