<
>

Petrovic ontslagen als bondscoach van Irak

Pro Shots

De Iraakse voetbalbond heeft woensdag na een speciaal ingelaste vergadering besloten om per direct afscheid te nemen van bondscoach Željko Petrović. Het nieuws kwam voor Petrović als een totale verrassing, zo laat hij weten aan De Telegraaf: ''Ze hebben mij niets verteld. Het lijkt me toch dat je eerst de betrokkene in kennis stelt als je iemand de deur wil wijzen.”

De 56-jarige oefenmeester begon bij Irak als assistent van Dick Advocaat, na diens vertrek nam hij het stokje over van de Hagenaar. In de WK-kwalificatie staat Irak staat op vier punten van de derde plaats, die recht geeft op play-offs. ''We hebben het sportief niet slecht gedaan. Uit verloren we met 1-0 van Iran. Vier basisspelers ontbraken door corona. In Libanon waren er acht spelers niet bij. De tweede man vertelde me dat ze over het voetbal heel tevreden waren'', aldus Petrović.

Via het officiële Twitterkanaal van de Iraakse voetbalbond werd bekend gemaakt dat het nationale elftal in de laatste twee kwalificatieduels onder leiding zal staan van een Irakese coach.