<
>

Weghorst koos met het hart voor Burnley: "Enorm fijn gevoel"

Na de Bundesliga stond de Premier League als volgende station in het plan dat Wout Weghorst voor zichzelf had uitgestippeld. De 29-jarige spits moet hekkensluiter Burnley van de laatste plaats af helpen. Komende zaterdag wacht direct een mooie uitdaging, want dan komt nummer 19 Watford op bezoek.

Watford koestert een voorsprong van twee punten op Burnley. "Goed trainen deze week en laten zien dat ik er klaar voor ben. Dan ga ik er vanuit dat ik zaterdag, in deze enorm belangrijke wedstrijd mijn debuut kan maken", zegt Weghorst over het cruciale duel met Watford.

Heel veel tijd om zich aan te passen heeft Weghorst dus niet. Het scheelt dat hij zich direct erg welkom voelde in Burnley. "Ik kreeg voelde enorm veel waardering en respect voor de voetballer die ik ben. Ik kreeg heel erg het gevoel dat het wel eens een match zou kunnen zijn."

Weghorst wacht zware degradatiestrijd

De doelstelling voor het restant van dit seizoen is helder: handhaving in de Premier League. "Dat is wat op één staat. Het wordt een enorme uitdaging. Als ik daar geen vertrouwen in had, dan had ik deze stap niet gemaakt. Ik ben iemand die altijd op zijn gevoel is afgegaan en keuzes uit het hart maak. Ik kreeg hier een enorm fijn gevoel bij", legt Weghorst uit.

Weghorst begint aan zijn nieuwe avontuur met vier punten achterstand op de veilige 17e plek, waar nu Norwich City staat. Gezien de penibele situatie op dit moment, is het niet ondenkbaar dat Burnley volgend seizoen een trede lager speelt. Het is een scenario waar Weghorst ook over nagedacht heeft. "Natuurlijk zitten er ook risico's aan de stap die je maakt. Uiteindelijk houd je rekening met die risico's. Laat ik het zo zeggen: daar ben je op voorbereid."

Amateurclubs delen mee in transfersom

De transfer van Weghorst naar Engeland is ook goed nieuws voor zijn oude (amateur)clubs. De vereniging uit de plek waar hij opgroeide, NEO uit Borne, pikt een graantje mee, net als DETO uit Vriezenveen. "De kleedkamer, de tribune en de kantine; overal hangt wel iets of draagt de naam mooi. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, want daar is het allemaal begonnen." Naar verluidt heeft Burnley zo'n 14 miljoen euro betaald aan VfL Wolfsburg voor Weghorst. Hoeveel er van dat bedrag weer terugvloeit in de clubkassen van zijn oude amateurverenigingen is niet bekend.

Tegenover RTV Oost laat penningmeester Wim Goorman van NEO weten dat het 'om een substantieel bedrag gaat waar de club mooie dingen mee kan doen'.