<
>

Odgaard droomt van het WK: "Dan moet ik nog wat meer doelpunten maken"

Jens Odgaard is een van de blikvangers van RKC Waalwijk dit seizoen. De huurling van het Italiaanse Sassuolo is gedeeld clubtopscorer van de Waalwijkers in de Eredivisie en droomt hardop van een plekje op het WK in Qatar.

Na zijn hattrick in de achtste finale van de TOTO KNVB beker tegen ADO Den Haag, waardoor de Brabanders zich voor de kwartfinale kwalificeerden, werd de matchwinner in het Deens meteen na de wedstrijd langs het veld kort geïnterviewd door onze analist Kees Luijckx. De oud-verdediger speelde vijf jaar in Denemarken en is de taal machtig geworden. Luijckx zocht Odgaard op in het Mandemakers Stadion voor een langer gesprek.

De Deen maakte tot dusverre- net als Michiel Kramer- zeven doelpunten in Waalwijkse dienst. Afgelopen zomer besloot de 22-jarige aanvaller terug te keren naar Nederland, waar hij in 2019 al op huurbasis voor sc Heerenveen speelde. In twintig wedstrijden heeft de huurling zijn Friese productie al geëvenaard. “Het gaat heel goed. Het spel van RKC ligt me vanaf de eerste dag. Ik voel me thuis in Nederland, maar ik mis Kopenhagen en mijn familie wel een beetje. Gelukkig lijkt de cultuur op elkaar.”

Joseph Oosting posteert hem steeds vaker in de as van het veld, waar hij in het verleden vaak aan de rechterkant speelde. Zowel zijn trainer als hijzelf vindt dat hij het beste rendeert in de spits of op nummer tien. “Het bevalt me prima om op tien te spelen. Het past goed bij mijn spel, maar ik wil het liefste spits zijn. Een echte nummer negen en doelpunten maken.”

Dat laatste moet verbeteren, als de RKC’er een serieuze optie wil zijn voor de Deense WK-selectie. “Ik wil het niet uitsluiten. Het zou een droom zijn. Ik moet goed blijven spelen om een kans te maken.” Met Martin Braithwaite (FC Barcelona), Kasper Dolberg (Nice) en Yussuf Poulsen (RB Leipzig) heeft Odgaard geduchte concurrenten.