<
>

Emmen versterkt zich in één klap met Lieder en Romeny

Pro Shots

FC Emmen heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie heeft in één klap twee spelers aangetrokken. Zowel Mart Lieder als Ole Romeny tekenen een contract van anderhalf jaar bij Emmen.

Ole Romeny komt over van N.E.C. waar zijn contract aan het einde van het seizoen afliep. De positie van Romeny was uitzichtloos geworden, nadat de N.E.C. bekend maakte dat het in zee ging met Wilfried Bony. De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen tien keer in actie voor de Nijmegenaren en kwam daarin niet tot scoren. Afgelopen weekend viel hij nog in, in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. In totaal kwam Romeny 77 keer in actie voor N.E.C., hij was daarin goed voor twaalf doelpunten en acht assists. De aanvaller kwam ook nog een seizoen in actie voor Willem II.

Mart Lieder speelde bij het Deense Odense BK. De 31-jarige aanvaller was vooral invaller in Denemarken en kwam dit seizoen twintig keer binnen de lijnen. Hij scoorde daarin vier maal. Voor zijn avontuur in Denemarken speelde Lieder ook nog voor Vitesse, RKC Waalwijk, FC Dordrecht en het Zwitserse FC Aarau. Zijn meest succesvolle periode kwam daarna, bij FC Eindhoven. In zijn laatste seizoen scoorde Lieder maar liefst dertig doelpunten. Het leverde hem een transfer op naar Denemarken, waar hij eerst speelde voor SönderjyskE. Daar dwong hij een transfer af naar de huidige nummer negen van de competitie, Odense BK.