<
>

Eriksen traint deze week mee met Jong Ajax

AFC Ajax

Christian Eriksen traint deze week mee met Jong Ajax. De Deense international houdt zijn conditie op peil totdat hij een andere club heeft gevonden, zo meldt de koploper van de Eredivisie.

"Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn", laat de 29-jarige Eriksen op de website van zijn oude club uit Amsterdam weten. "Bij Ajax ken ik de mensen. Het voelt als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan."

Eriksen doorliep een deel van de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2010 in het eerste elftal. De Deen nam in de winterstop afscheid van Internazionale omdat hij niet met een defibrillator in de Italiaanse Serie A mag voetballen. Hij kreeg afgelopen zomer op het EK een hartstilstand tijdens een duel met Finland.

Eriksen trainde vorige week ook al een een keer mee met Jong Ajax. Hij staat in de belangstelling van Brentford, dat in de Engelse Premier League uitkomt.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.