<
>

De Leeuw krijgt doelpunt toch toegekend

Na een uitgebreide review van de beelden heeft Michael de Leeuw toch de 2-0 van FC Groningen tegen Vitesse op zijn naam gekregen. De treffer werd in eerste instantie als eigen doelpunt van Eli Dasa genoteerd. Omdat de beelden aantonen dat de Vitesse-verdediger de bal via de onderkant van de schoen van Michael de Leeuw het doel in glijdt krijgt de Groningen-aanvaller het doelpunt toch toegekend. De assist van Jørgen Strand Larsen komt hiermee te vervallen omdat zijn pass niet direct aankwam bij een ploeggenoot. Groningen won uiteindelijk met 3-1.

De Leeuw reageerde direct na afloop al verbaasd op het feit dat hij niet de maker van de 2-0 zou zijn. “Het is 100% mijn goal. Ik weet dat hij hem ook raakte, maar ik raak hem ook dus dan is het toch altijd mijn goal? Deze hoort op mijn naam te staan.” De Leeuw krijgt drie dagen later dus gelijk en staat nu op twee doelpunten dit Eredivisieseizoen.

Eigen doelpunt Coremans
Bij de wedstrijd SpartaFC Utrecht is ook een nieuwe doelpuntenmaker. Na een review van de beelden en een eerlijke Van de Streek die bij de RTV Utrecht aangeeft de bal niet te hebben geraakt, gaat de 0-3 van Utrecht de boeken in als eigen doelpunt van doelman Coremans.