<
>

Betaald voetbal wil volle tribunes: 'Dat kunnen wij veilig en verantwoord'

PRo Shots

Het betaald voetbal maakt een statement tegen het plan om de competities met een bezettingsgraad van een derde te hervatten. De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben dit maandag laten weten aan het kabinet. De oproep is unaniem ondertekend door de directeuren van alle betaald voetbalclubs in Nederland.

"Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld. Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met bezetting van een derde te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal twee derde bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep."

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten. Eerder al berekende de KNVB dat er door de coronacrisis zeker 155 miljoen euro minder omzet werd gemaakt in het Nederlands betaald voetbal. De rek is er inmiddels helemaal uit bij betaaldvoetbalorganisaties. In de persconferentie van 25 januari moet duidelijkheid komen over het besluit.