<
>

Johnny Jansen ontslagen als trainer van Heerenveen

Johnny Jansen is ontslagen als trainer van SC Heerenveen. De club laat weten dat de laatste wedstrijden te weinig vertrouwen gaven voor verbetering en dat de club heeft besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

Jansen was bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer. Dit seizoen staat Heerenveen op een tiende plaats in de Eredivisie. De afgelopen vier wedstrijden gingen verloren, waaronder de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg uit Friesland nog met 0-1 van hekkensluiter PEC Zwolle. Het contract van Jansen liep aan het einde van dit seizoen af.

''Dit zijn harde en moeilijke keuzes om te moeten maken'', zegt technisch manager Ferry de Haan. ''Johnny is een echte clubman en heeft in verschillende functies ontzettend veel voor sc Heerenveen betekend. Dat maakt deze keuze nog lastiger. We beraden ons nu op de opvolging en hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven.''

De 46-jarige Jansen speelde in zijn carrière als voetballer één duel in het eerste elftal van Heerenveen. Hij was tussen 2000 en 2014 jeugdtrainer bij de club uit zijn geboorteplaats. Daarna werd hij benoemd als assistent-trainer. Jansen verving in het voorjaar van 2019 de ontslagen hoofdtrainer Jan Olde Riekerink. Onder leiding van Jansen eindigde Heerenveen de afgelopen seizoenen als tiende en twaalfde in de Eredivisie.