<
>

Hornkamp nieuwe spits van Willem II

Pro Shots

Jizz Hornkamp moet Willem II van de broodnodige doelpunten gaan voorzien. De 23-jarige spits komt over van FC Den Bosch en heeft een contract tot medio 2024 ondertekend in Tilburg.

Hornkamp wist dit seizoen vijf keer het net te vinden in 18 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen viel hij op met 20 doelpunten voor de ploeg uit Den Bosch. Maandag bereikten de clubs een akkoord over de transfer van Hornkamp. Hij had nog een contract tot het einde van het seizoen bij FC Den Bosch.

"Ik hoefde niet lang na te denken toen Willem II zich al van de zomer meldde', zegt Hornkamp op clubsite. "Ik wil naar de Eredivisie. Ook de supporters en de wijze waarop de club wil voetballen zijn voor mij redenen om naar Tilburg te komen."

Technisch directeur Joris Mathijsen is lovend over de nieuwste versterking van de Tilburgers. "Jizz heeft in het verleden bewezen veel scorend vermogen te bezitten. Zijn doelgerichtheid is een onderscheidende kwaliteit. Ook beschikt Jizz over de juiste mentaliteit om het team aan doelpunten en een goed resultaat te helpen."

De kwaliteiten van Hornkamp moeten Willem II helpen om uit de onderste regionen weg te komen. Afgelopen weekend leed de ploeg van Fred Grim de tiende nederlaag op rij. Willem is afgezakt naar de 15e plek in de Eredivisie met een voorsprong van drie punten op Sparta.

Hornkamp gaat spelen met rugnummer negen.