<
>

Eredivisie wil stadions weer voor twee derde vullen

Pro Shots

De Eredivisie CV (ECV) en de achttien clubs rekenen erop dat de stadions in de hoogste klasse van het profvoetbal weer voor minimaal twee derde mogen worden gevuld. Dat laat directeur Jan de Jong van de ECV weten in een korte reactie aan het ANP.

Het kabinet wil naast de horeca en cultuur ook een deel van de evenementen heropenen, zo lekte maandagmiddag uit rond het Catshuisoverleg. Voor evenementen buiten, zoals duels in het betaald voetbal, zouden stadions maximaal een derde van hun capaciteit weer mogen benutten.

Deze versoepelingen staan nog niet vast. Het kabinet neemt dinsdag een besluit. Daarna volgt er 's avonds ook weer een persconferentie. De Jong zegt dus samen met de achttien clubs uit de Eredivisie te verwachten dat de versoepelingen voor het betaald voetbal gunstiger uitvallen en rekent erop dat de stadions niet ruim 33 procent, maar minimaal 66 procent van hun capaciteit mogen gebruiken.

De Eredivisie ligt komend weekeinde stil, vanwege interlands in onder meer Zuid-Amerika. Over een kleine twee weken wordt de competitie hervat met onder meer een topduel tussen PSV en AZ. In de Keuken Kampioen Divisie wordt komend weekeinde wel gevoetbald.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.