<
>

Van Seumeren over Ihattaren: "Blijkbaar is het grote geld belangrijker dan sportieve prestaties"

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is niet te spreken over de waarschijnlijke keuze van Mohamed Ihattaren om voor Ajax te kiezen. In Een Berg Sport van RTV Utrecht gaat de suikeroom in op de situatie van de middenvelder, die eerder deze winterperiode nog voor FC Utrecht leek te kiezen.

Ihattaren maakte afgelopen zomer de stap van PSV naar de Italiaanse topclub Juventus, dat hem meteen stalde bij Sampdoria. Een gelukkig huwelijk werd dat alles behalve. Ihattaren zat één keer op de bank bij de ploeg uit Genoa, maar vertrok vervolgens uit onvrede. Eenmaal in Nederland zocht hij naar sportief eerherstel, en de ploeg uit zijn geboortegrond was bereid aan dat plan mee te werken.

"Als hij verstandig zou zijn, was hij naar FC Utrecht gekomen", zegt Van Seumeren. "Hij kan altijd op De Toekomst bij Ajax komen. Die jongen moet spelen. In zijn vertrouwde omgeving zitten. Uiteindelijk zie je weer dat het grote geld blijkbaar belangrijker is dan de sportieve prestaties."

Maar het lijkt anders te verlopen. Ihattaren lijkt niet voor Utrecht, maar Ajax te kiezen. Dat terwijl hij ook nog aangeboden zou zijn bij zijn vorige club PSV. "Het is die jongen zijn eigen beslissing. Hij kan naar Utrecht of naar Ajax. Wij hadden duidelijk de indruk dat hij naar ons toe zou komen. Als het stil was gebleven dan was het waarschijnlijk wel gelukt."