<
>

Maarten Paes op huurbasis naar FC Dallas

Maarten Paes maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar FC Dallas. De 23-jarige sluitpost speelt tot medio dit jaar op huurbasis voor het Major League Soccer-team, dat ook een optie tot koop op de doelman heeft bedongen.

In de zomer van 2018 kwam Paes transfervrij over van N.E.C.. Bij FC Utrecht groeide hij uit tot jeugdinternational en hij verdedigde in 44 Eredivisiewedstrijden het Utrechtse doel. Hij keepte bovendien vier partijen in de TOTO KNVB Beker en kwam met Jong FC Utrecht achttien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

Dit seizoen stond Paes zeventien wedstrijden in de basis bij Utrecht. Vooral in de gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax (0-1) haalde de doelman een aantal ballen geweldig uit zijn doel. Sinds de winterstop was Paes echter geen eerste doelman meer bij de nummer zeven van de Eredivisie. René Hake gaf uitgekerend in de thuiswedstrijd tegen Ajax de voorkeur aan Fabian de Keijzer. De trainer zei daar over het volgende: "Fabian de Keijzer verdient de kans, omdat hij heeft laten zien welke potentie hij heeft en dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is de belangrijkste reden. Daarnaast is het ook zo dat voor de winterstop Maarten Paes ook niet zo’n beste periode had. Het was heel wisselend, zowel per wedstrijd als in wedstrijden"