<
>

Bergwijn redt Tottenham met twee goals diep in blessuretijd tegen Leicester City

Pro Shots

Steven Bergwijn heeft zich woensdagavond onsterfelijk gemaakt bij Tottenham Hotspur. De aanvaller draaide in blessuretijd eigenhandig een 2-1 achterstand om, waardoor zijn ploeg met 2-3 won op bezoek bij Leicester City.

Bergwijn staat deze winter nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De Amsterdamse club heeft naar verluidt 18 miljoen euro over voor de oud-speler van PSV. Coach Antonio Conte had opnieuw geen basisplaats ingeruimd voor Bergwijn. Hij viel pas in de 79e minuut in. Voordat hij in blessuretijd zijn twee treffers scoorde, kreeg de de Nederlander eerst nog een gele kaart. Daarna schoot Bergwijn binnen twee minuten twee keer raak. De winnende goal viel in de 97e minuut.

Leicester City was op voorsprong gekomen door Patson Daka. Harry Kane maakte voor rust gelijk. De thuisclub kwam in de 76e minuut op 2-1 door een treffer van James Maddison. De Spurs leken op een nederlaag af te stevenen, maar met zijn ijskoude afmakers bezorgde Bergwijn de club uit Londen toch de 3 punten. De Spurs klommen naar de vijfde plaats in de Premier League.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt