<
>

Tevreden Aboukhlal: "Voor je land scoren geeft echt een ander gevoel"

Zakaria Aboukhlal voelt zich als een vis in het water in Kameroen, waar hij met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup. De vleugelaanvaller van AZ heeft z'n eerste goal voor zijn land gemaakt en is blij met de gang van zaken.

Groepswinnaar
Marokko is de winnaar van Groep C met zeven punten uit drie duels. Aboukhlal speelde negentig minuten in het duel met Ghana en scoorde tegen de Comoren als invaller: "We zijn eerste geworden in de poule, dat is het belangrijkste voor ons," aldus een tevreden Aboukhlal.

Bij AZ is hij geen onomstreden basisspeler en dus heeft Aboukhlal misschien wel meer minuten gemaakt dan hij had verwacht. En die goal tegen de Comoren, die was wel bijzonder: "Goaltje meegepikt, ik wil alleen maar meer. Het is altijd speciaal om te scoren, maar op een eindtoernooi is het nog veel lekkerder. Voor je land scoren geeft echt een ander gevoel dan normaal."

UNO
Aboukhlal is gretig, maar oogt ook ontspannen. Tijdens het interview wordt er op z'n deur gebonsd. Een potje FIFA? "Ik stuur ze heel even weg, wacht even hoor." Met een grote grijns keert hij terug: "Ze willen een potje UNO spelen."

De volgende tegenstander van Marokko is Malawi, aanstaande dinsdag. Of hij mag spelen, weet Aboukhlal niet. Maar, hij is er sowieso klaar voor: "Als de coach voor mij kiest, ben ik ready. Doet hij dat niet, en ik moet invallen, ben ik ook ready."