<
>

Sparta heeft opnieuw beet op de transfermarkt

Pro Shots

Sparta Rotterdam heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt. Nadat eerst Adrián Dalmau en Younes Namli aan de selectie werden toegevoegd, heeft het zich nu versterkt met de Belgische middenvelder Arno Verschueren. Verschueren komt in eerste instantie een half jaar op huurbasis over van Lommel SK, maar wordt daarna definitief ingelijfd. Hij tekent een contract tot de zomer van 2025 op Het Kasteel.

De transfer van de 24-jarige middenvelder hing al even in de lucht maar is vandaag officieel afgerond. "Het waren intensieve onderhandelingen waarbij de transfervergoeding die wij zijn overeengekomen uiteindelijk blijk geeft van onze ambities om sportief resultaat te boeken. Arno had nog een doorlopend contract, maar wij wilden hem niet alleen voor de rest van het seizoen, maar ook voor de seizoenen erna vastleggen als speler van Sparta. Met Arno versterken we ons met een multifunctionele speler", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van Sparta.

"Hij is op meerdere posities inzetbaar op het middenveld en kan met zijn loopvermogen een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval zijn. Bij NAC Breda heeft hij zich in het verleden al bewezen op Eredivisieniveau, wij geloven erin dat hij dit ook in Rotterdam zal laten zien."

Of hij zondag tegen FC Utrecht meteen in actie komt voor de Rotterdammers is nog de vraag. De nummer zestien van de Eredivisie neemt het om 16:45 uur in eigen huis op tegen de Domstedelingen. Die wedstrijd is LIVE te zien op ESPN.