<
>

AZ mist Martins Indi ook nog in bekerwedstrijd tegen FC Twente

ANP Foto

AZ kan woensdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente, in de achtste finales van het bekertoernooi, niet beschikken over Bruno Martins Indi. De centrale verdediger is niet op tijd hersteld van een blessure, die hem zondag in de ontmoeting met Fortuna Sittard in de Eredivisie ook al aan de kant hield. Sam Beukema verving hem toen.

AZ mist verder Zakaria Aboukhlal (Afrika Cup) en Jelle Duin (blessure). Bij Twente kunnen Michal Sadilek (geschorst) en Ramiz Zerrouki (Afrika Cup) niet meedoen.

Ongeslagen
Twente en AZ zijn allebei in vorm en al lange tijd ongeslagen. "Hun groei dit seizoen is uitermate knap", zegt AZ-trainer Pascal Jansen over FC Twente. "Ze hebben een competitieve selectie samengesteld en uit het halen van spelers als Lars Unnerstall en Ricky van Wolfswinkel spreekt ambitie. Ze maken die ook waar in de Eredivisie en zijn moeilijk te verslaan."

Vorige ontmoeting
In september won FC Twente in de competitie met 3-1 van AZ. Jansen: "Dat was in een fase waarin wij niet ons beste spel lieten zien. We kwamen vrij snel achter en gaven onnodig twee doelpunten weg. We speelden ook een matige tweede helft. Maar dat is alweer een tijd geleden. Inmiddels hebben we als team een veel betere fase bereikt en die willen we woensdag doorzetten.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.