<
>

Feyenoord trekt aanvaller Wålemark aan

Patrik Wålemark moet Feyenoord van nieuwe aanvallende impulsen gaan voorzien. De rechtsbuiten komt over van het Zweedse BK Häcken en gaat de concurrentiestrijd aan met zomeraankoop Alireza Jahanbakhsh, maar zou ook aanvallend op het middenveld uit de voeten kunnen.

Hij tekent voor 4,5 jaar, bevestigt technisch directeur Frank Arnesen: ''Na de indrukwekkende ontwikkeling die Patrik in Zweden heeft doorgemaakt is de overgang naar Feyenoord een mooie volgende stap in zijn carrière. We zien in hem een speler die met dreigende acties en versnelling ruimte en kansen kan creëren voor zichzelf en zijn medespelers. Kortom: een talentvolle speler waarvan we verwachten dat hij de groei die hij al heeft laten zien hier bij ons verder doortrekt.''

Buitenlandse droom
De transfersom zou zo'n 3,25 miljoen euro bedragen, al doen beide clubs daar geen officiële mededelingen over. Häcken meldt wel dat het een clubrecord betreft. De 20-jarige Wålemark speelde 54 wedstrijden in het eerste elftal van Häcken (12 goals) en heeft zeven interlands voor Jong Zweden op zijn naam staan.

''Alles is zo snel gegaan, ik kan het haast nog niet bevatten'', zegt hij op de website van BK Häcken. ''Wat ik over de club en de stad heb gehoord, voelde direct goed toen ik met iedereen daar sprak. Misschien zelfs beter dan ik dacht. Het is altijd mijn droom geweest om in het buitenland te spelen. Dit is een grote stap.''

Naast de Zweed zou ook Amerikaan Cole Bassett op weg zijn naar Feyenoord. De middenvelder moet gehuurd worden van Colorado Rapids.