<
>

Eriksen kan seizoen afmaken bij Brentford

Brentford is in gesprek om Christian Eriksen in te lijven. Bronnen melden aan ESPN dat de Engelse club van plan is om de Deen een contract aan te bieden tot het einde van het seizoen.

De 29-jarige middenvelder is transfervrij sinds zijn contract bij Internazionale werd ontbonden. Eriksen mag niet meer in de Italiaanse competitie spelen omdat hij met een inwendige defibrillator speelt. Dat mag niet volgens de regels van de Italiaanse bond en het contract van Eriksen werd op 17 december 2021 ontbonden. Sinds die tijd zit hij zonder club.

De defibrillator werd bij Eriksen geplaatst nadat hij afgelopen juni een hartaanval kreeg tijdens het EK 2020, in de wedstrijd tegen Finland. De Deen overleefde het, maar moest dus voortaan wel door het leven met een ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator).

Eriksen kan wel gewoon blijven voetballen, maar niet in de Italiaanse competitie. Brentford lijkt nu de oplossing voor de oud-Ajacied. Bronnen melden aan ESPN dat de gesprekken op dit moment in een vroeg stadium zijn en dat er nog altijd meerdere clubs geïnteresseerd zijn in de spelmaker.

Een van de redenen dat Brentford wel eens aan het langste eind kan trekken in de race om Eriksen, is omdat er een oude bekende van hem rondloopt bij The Bees. Thomas Frank, de trainer van Brentford, werkte al eerder met Eriksen. Hij was zijn trainer bij het onder-17 team van Denemarken.

''Verloren zoon is altijd welkom''

Odense BK heeft ook al aangegeven dat het graag wil werken met Eriksen. Hij was als jeugdspeler ook al actief was bij de huidige nummer 3 van de Deense competitie en na zijn ongeluk trainde hij al een tijdje mee. Op dit moment houdt Eriksen zijn conditie op pijn bij een club die uitkomt op het derde niveau van Zwitserland, maar de kans is klein dat hij daar een contract tekent.

Volgens verschillende bronnen staat Eriksen open om weer in de Premier League aan de slag te gaan. De Engelse competitie is ook geen onbekend terrein voor Eriksen, hij speelde zeven jaar voor Tottenham Hotspur. De huidige trainer van de Londense club, Antionio Conte, gaf deze maand ook al aan dat er bij Tottenham ''altijd een plekje vrij is voor de verloren zoon.''

WK in Qatar is het doel

In een interview met de Deense media gaf Eriksen aan dat hij zich vooral in de kijker wil spelen voor het WK in Qatar. Het toernooi, dat begint in november, is het voornaamste doel voor de 109-voudig international. Tegen het Deense DR1 zei hij: ''Mijn doel is om te spelen tijdens het WK in Qatar. Ik wil daar bij zijn. Dat is al vanaf het begin mijn doel en mijn droom geweest. Of ik ook echt wordt gekozen, is een ander verhaal. Maar het is wel een droom om terug te komen. Ik denk ook dat het kan omdat ik me niet anders voel dan voor het ongeluk. Fysiek ben ik weer in topvorm.''

''Ik wil weer in het Parken Stadion (het stadion waar het Deense nationale efltal speelt) voetballen. Ik wil aan iedereen bewijzen dat dit iets eenmaligs was en dat het nooit meer gebeurt. Het is natuurlijk aan de bondscoach om te bepalen of ik in aanmerking kom, maar mijn hart mag geen probleem meer vormen.''

''Eriksen kan voetballen in Engeland''

Voordat Eriksen kan tekenen bij een Premier League-club, moet hij worden onderzocht door een cardioloog, die moet worden goedgekeurd door de Engelse bond (FA). De speler zal dan, net als alle andere spelers in de Premier League, worden onderworpen aan uitvoerige harttesten. Als er geen inregelmatigheden worden geconstateerd, kan Eriksen gewoon spelen voor de nummer 14 van de Premier League.

Een woordvoerder van de FA zegt daar het volgende over: ''In Italië is er al lange tijd een landelijke regel in de topsport. Als iemand een verhoogt risico loopt om een hartaanval te krijgen, mag hij geen topsport bedrijven. In andere landen, waaronder Engeland, is die regel anders. Zolang hij groen licht krijgt van de arts, mag hij worden ingeschreven. Het risico ligt dan bij de speler en de arts zelf.'' ''In het geval van Christian Eriksen kan ik er nog niks over zeggen. Het is onmogelijk om nu al een uitspraak te doen of hij wel, of niet, in Engeland kan spelen. Daarvoor hebben we eerst de uitslagen van de testen nodig.''